Vissza ide: Brazília >>

District 4510 - Szabó Kristóf

Brasília

Szóval kezdjük az elején, gyorsan bemutatkozom Szabó Kristóf vagyok 17 éves. A sport az életem ,szeretem a kalandokat és az új dolgokat! Mi előtt kimentem nem minden volt így ,nagyon sokat változtam(szerencsére jó irányba) .

Én csak 3 hónapra mentem Brazíliába (már meg is bántam …) ,mert féltem az elején ,féltem itt hagyni a barátaimat az itteni környezetet (ebben is megváltoztam ahogy korábban említettem, azóta folyamatosan csak utazok) . Az utazás nagyon hosszú volt összesen 20 óra várakozással együtt , de ami utána jött az mindent felülmúlt : Találkoztam a családommal és a testvéreimmel ! Én a leges legjobb családot kaptam amit csak lehetett de tényleg! (később megértitek) A szüleim nagyon kedvesek voltak de nem tudtak angolul ezért nekem kellett portugálul próbálkoznom , a két testvérem igazi nőcsábász volt + együtt jártunk kondiba is meg focizni nagyon összenőttünk ( a fiúknak mondanám a Brazil lányok nem olyan szépek mint a filmekben ;) de tudjátok DON’T DATE ) . Nagyon gazdagok voltak, az anyukámé volt az iskola az apukámé a supermarket és még sok sok más , egyszerűen mindent fizettek nekem (egyedül a fagyit fizettem magamnak ) már volt amikor rosszul éreztem magam miatta .

Térjünk át egy kicsit a sportra : Az első héten elmentem egy foci meccset megnézni és lesérült az egyik barátom megkérdezték nem-e akarok beállni (éppen foci cuccban voltam) , az első tornán gólkirály lettem és azonnal le is igazoltak (igen , rendes fizetéssel ) ezután jöttek a kemény edzések meg a beilleszkedés, volt ,hogy napi 2-3 edzéssel terheltek minket de a csapattársaimmal mintha egy család lettünk volna . 5 hétre rá volt a Brazil diákolimpia döntő amit szintén megnyertünk még most is megvan a kupa , 2 góllal maradtam el ott is a gólkirályi trófeától :) (Tudjátok milyen jó érzés mikor 300 ember skandálja a nevedet és transzparensekkel , szurkolói mezekkel jönnek ki a meccsre ? FELŰLMÚLHATATLAN) . Tegyük hozzá ,hogy én nem voltam egy kitűnő focista itthon de ott nagyon hamar meglehetett tanulni .

Ezért mondom kint MINDEN lehetséges csak akarni kell .

Emellett jártam kondiba is a srácokkal és képzeljétek el mit hoz a véletlen egy 12.000 fős városka konditermében az edző egy többszörös Brazil súlyemelő bajnok volt , vele edzettünk és azóta is tartom vele a kapcsolatot :) .

Na most mondok pár szót a kajáról ,tényleg csak párat mert konkrétan 3 szóban le lehet írni az egészet : rizs , bab , steak és ennyi ! Most lehet páran azt gondoljátok ,hogy hazudok de nem tényleg csak ennyi én a 3 hónap alatt egykezemen megtudom számolni amikor nem ezt ettem. Nekem annyiból volt jobb helyzetem ,hogy a supermarketban minden ingyen volt (mert ugye az apukámé) és így ilyen nasikat vettem magamnak meg néha csirkét . Ott nagyon utáltam ,hogy mindig azt eszem itthon meg már hiányzik az a gond .

Áttérek a nyelvre kicsit , én úgy mentem ki ,hogy egy szót sem tudtam portugálul (most sem vagyok profi , de már tudok kommunikálni ) . Nagyon kevés ember tud angolul ,mert ott az iskolában nem kötelező tantárgy az angol ,ott aki akar elmegy nyelviskolákba.

A cserediák programok , na ez a KEDVENC TÉMÁM nekünk „csak” 1 túránk volt a Rio tour de az a 10 nap életem legjobb 10 napja volt !!!

Nagyon sok barátot szereztem és azóta utazgatok folyamatosan ,mindenfele a világban , napi kapcsolatban vagyok az összessel és őszintén megmondom nagyon örülök neki !

De mind ez nem sikerült volna a Rotary segítsége nélkül és anélkül ,hogy kimerjem próbálni az új dolgokat és ne féljek a kalandoktól!

Szabó Kristóf